1. Tuingereedschappen
  2. elektrische grasmaaier

Top 10 beste elektrische grasmaaiers van 2024

Laatst bijgewerkt: 16 apr. 2024

Kom je er niet uit welke elektrische grasmaaier je het beste kunt kopen? Dat begrijpen we: met zoveel opties op de markt is het moeilijk om de beste elektrische grasmaaier voor je te vinden. Om je te helpen bij je keuze hebben wij de beste 10 elektrische grasmaaier op de markt in kaart gebracht. Deze modellen bieden uitgebreide functionaliteit tegen betaalbare prijzen. Dus, als je in staat bent om een elektrische grasmaaier te kopen die bij jouw behoeften past, ben je aan het juiste adres. Wij helpen je graag bij het vinden van de beste elektrische grasmaaier voor jou. Wil je graag meteen je tuin op de juiste manier onderhouden? Met een elektrische grasmaaier maak je je tuin snel en gemakkelijk in orde. We hebben de beste 10 grasmaaiers voor je op een rij gezet, zodat je eenvoudig kunt vergelijken en een goede keuze kunt maken. We geven je ook een stap-voor-stap handleiding voor het kiezen van de juiste grasmaaier. Dus, als je op zoek bent naar een betaalbare en kwaliteitsvolle elektrische grasmaaier, vraag ons dan naar de beste 10 opties die voor jouw beschikbaar zijn.

Na uitvoerig getest te hebben door reviews van elektrische grasmaaiers vergeleken te hebben, zijn wij tot onderstaande top 10 elektrische grasmaaiers gekomen.

Top 10 elektrische grasmaaiers

De tuinsector is een bloeiende industrie die een snelle ontwikkeling doormaakt. Niet zo lang geleden was het nog een fysiek intensieve arbeid en hoewel dat nog steeds het geval is, komen er steeds meer handige producten bij. Veel wordt ook elektrisch waardoor het voor iedereen mogelijk wordt om met relatief weinig intensieve arbeid je tuin te onderhouden. Met een snelle ontwikkeling komen er ook heel veel producten op de markt die niet allemaal de moeite waard zijn. Juist daarom is het van belang een goede keuze te maken in wat je koopt. Onze site is opgericht om de keuze makkelijker voor je te maken. Wij onderzoeken wat de consument vindt van hoveniers artikelen op basis van reviews en de beste 10 halen we eruit. Op deze pagina vind je de beste top 10 aan elektrische grasmaaiers. 

1. Makita grasmaaier ELM3320 230 V 33 cm

Makita's ELM3320 grasmaaier is een zeer betrouwbare en stille machine die je gras met één druk op de knop perfect kunt maaien. Deze grasmaaier is voorzien van een geavanceerd maalsysteem met maaizool, een opvangbak met een inhoud van 40 liter en een antiklitwiel voor extra stabiliteit. Het krachtige 230 V-motorblok maait tot 33 cm breed en wordt geleverd met een 10 meter lange kabel, waardoor je een grote oppervlakte kunt maaien. Ook is de grasmaaier voorzien van een handige afstandsbediening waarmee je de grasmaaier op afstand kunt bedienen. De ELM3320 maakt het maaien van je gras een stuk eenvoudiger. Makita's ELM3320 grasmaaier is een uiterst betrouwbaar en stil apparaat dat je gras met één druk op de knop perfect kunt maaien. Met de geavanceerde maalsysteem met maaizool, de 40 liter grote opvangbak en antiklitwielen voor extra stabiliteit, maar je gemakkelijk een grote oppervlakte gras. Dankzij het krachtige 230 V-motorblok kun je tot 33 cm breed maaien. Met de 10 meter lange kabel is het makkelijk om een groter gebied te maaien. Daarnaast is de ELM3320 voorzien van een handige afstandsbediening, waarmee je de grasmaaier op afstand kunt bedienen. Kortom, Makita's ELM3320 grasmaaier maakt het maaien van je gras een stuk eenvoudiger. Wanneer je jouw machine binnen 4 weken na aanschaf registreert, krijg je twee jaar extra garantie bovenop de standaard fabrieksgarantie van één jaar.

2. GARDENA Powermax 32 Grasmaaier (gemotoriseerd) Maaibreedte 32 cm Gazons tot 200 m2

Met de GARDENA Powermax 32 Grasmaaier maaide je gemakkelijk gazons tot 200 m2. De maaibreedte is 32 cm, waardoor je een stuk minder tijd nodig hebt om het gras te maaien. In tegenstelling tot veel andere maaier is deze maaier ook erg stil. Met een geluidsniveau van slechts 89 dB heb je genoeg rust om te genieten van je gazon. De GARDENA Powermax 32 Grasmaaier is uitgerust met een motor met een vermogen van 1.2 kW. De motor is zuinig met energie en heeft een zeer lage uitstoot. Dankzij het gemakkelijke kliksysteem kun je de maaier binnen enkele seconden aan of uitzetten. Het bedienen van deze grasmaaier is een koud kunstje en daarom ideaal voor iedereen.

3. Bosch ARM 32 Grasmaaier op snoer 1200 W

De Bosch ARM 32 Grasmaaier op snoer 1200 W is een compacte grasmaaier met veel voordelen. Vanaf de eerste maai verdwijnen onregelmatigheden, doordat de grasmaaier tot aan de rand maait. Hier hoef je dus niet meer achteraan te trimmen. Voor het mooi afwerken van de randen van muren en tuinpaden maalt de grasmaaier met een graskam. Met een gewicht van slechts 6,8 kg is hij erg licht. Hierdoor is het vervoeren en manoeuvreren rond obstakels een eitje. De Powerdrive-motor zorgt voor betrouwbare maaiprestaties, zelfs in lastige situaties. De Bosch ARM 32 is geschikt voor het maaien van kleine en middelgrote gazons en het maaien van nette randen. En met een grasopvangbak van 31 liter hoef je niet meer achter het gemaaide gras aan te lopen. Deze grasmaaier is dus perfect voor een mooi gemaaid gazon!

4. Powerplus POWEG63703 Elektrische grasmaaier Grasmachine voor kleine tuin 1000 W 32cm maaibreedte 30L opvangbak

Je kunt deze grasmaaier makkelijk verplaatsen dankzij de handige wielen. Bovendien beschikt deze grasmaaier over een 30 liter afvalopvangbak. Hierdoor hoef je je gazon minder vaak bij te harken, wat weer tijd bespaart. Deze Powerplus POWEG63703 Elektrische grasmaaier is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een krachtige grasmaaier voor een kleine tuin. Met een vermogen van 1000 W, een maaibreedte van 32 cm en een afvalopvangbak van 30 liter kun je je gazon snel en efficiënt bijhouden. Je kunt de machine makkelijk verplaatsen dankzij de wielen. Dus als je een klein gazon hebt, dan is deze grasmaaier zeker iets voor jou.

5. Powerplus POWEG63705 Elektrische grasmaaier Grasmachine voor kleine en middelgrote tuin 1300W 32cm maaibreedte 30L

De 1300W motor zorgt voor een krachtige prestatie, terwijl de 32 cm maaibreedte veel gras in één keer snijdt. Met het 30 liter grasopvangsysteem hoef je minder vaak te stoppen om het gras te verwijderen. Het ergonomische ontwerp met voorste handgreep, achterste handgreep en verstelbare duwboom zorgen voor extra comfort tijdens het maaien. De Powerplus POWEG63705 elektrische grasmaaier is een ideale oplossing voor kleine en middelgrote tuinen. De grasmaaier is licht van gewicht, waardoor hij gemakkelijk te manoeuvreren is. Deze grasmaaier heeft een speciale opvangzak die gemakkelijk te verwijderen is en een bijzonder energiezuinig ontwerp. Daarnaast is het voorzien van een kabelbeveiliging, waardoor je altijd veilig kunt maaien. Met deze grasmaaier wordt het onderhouden van je tuin een stuk gemakkelijker. Met de Powerplus POWEG63705 elektrische grasmaaier maai je gemakkelijk je gazon in alle weersomstandigheden. Het ergonomische ontwerp en de krachtige 1300W motor zorgen ervoor dat je gras mooi glad wordt gesneden. Daarnaast is de grasmaaier licht van gewicht, heeft hij een energiezuinig ontwerp en een opvangzak met een capaciteit van 30 liter. Met deze grasmaaier ben je verzekerd van een perfect gazon.

6. WOLF-Garten S 3800 E Elektrische Grasmaaier voor gazons tot 350 m

Het gebruik van deze elektromaaier is erg eenvoudig. De krachtige 1.400 Watt motor start met een druk op de knop en de ergonomische handgreep zorgt voor comfortabel maaien. De geïntegreerde hoogteverstelling met zeven verschillende instellingen zorgt voor een perfect maairesultaat. De maaibreedte bedraagt 38 cm en de maaidekhoogte is instelbaar tussen 25 en 75 mm. De Wolf-Garten S 3800E is het ideale gereedschap voor professionele resultaten. De maaier is voorzien van een handige draagriem die het maken van langere routes eenvoudig maakt. Hij is ook voorzien van een stevige rubberband om de maaier op te bergen, wat het transport gemakkelijker maakt. De Wolf-Garten Elektromaaier S 3800E is perfect voor gazons tot 350m². De Wolf-Garten S 3800E Elektrische Grasmaaier is de perfecte oplossing voor een strak gazon. Met een krachtige motor, een maaibreedte van 38 cm en een grasopvangzak met een inhoud van 40 liter, is dit een uitstekend gereedschap. De handige draagriem en rubberband maakt het maken van langere routes en het transport gemakkelijker. De maaidekhoogte is instelbaar tussen 25 en 75 mm en zorgt voor een perfect maairesultaat. De Wolf-Garten S 3800E Elektrische Grasmaaier is perfect voor gazons tot 350m².

7. WOLF-Garten S 3200 E Elektrische Grasmaaier 1000 W 32 cm maaibreedte 30 liter opvangbak centrale hoogte-instelling

De WOLF-Garten S 3200 E Elektrische Grasmaaier is uitgerust met een 1000 Watt motor. De maaibreedte bedraagt 32 cm en daarmee is de grasmaaier geschikt voor grote tuinen. Met de centrale hoogte-instelling kunt u de maaihoogte eenvoudig instellen tussen de 20 - 70 mm. De grasvangbak van 30 liter inhoud zorgt ervoor dat de grasresten na het maaien snel kunnen worden afgevoerd. Deze maaier is voorzien van een stevig handvat dat eenvoudig afneembaar en in te klappen is voor het opbergen van de maaier. Bovendien is de grasmaaier voorzien van een vergrendelknop die verhindert dat de maaier zonder toezicht wordt aangezet. Kortom, de WOLF-Garten S 3200 E Elektrische Grasmaaier is perfect voor het snel en efficiënt maaien van gazon. U kunt erop vertrouwen dat deze grasmaaier jarenlang meegaat.

8. WOLF-Garten A 340 E Elektrische Grasmaaier 1400 W 34 cm maaibreedte 30 liter opvangbak centrale hoogte-instelling

De WOLF-Garten A 340 E Grasmaaier is een uitstekende keuze voor het professionele gebruik. Deze krachtige grasmaaier is voorzien van een vermogen van 1400 W en een maaihoogte van 34 cm. Het is een makkelijk te bedienen maaier met handige bedieningsknoppen. Een extra veiligheidsfunctie is de Flick-Flack kabelgeleiding die ervoor zorgt dat de elektra kabel weg blijft van de maairichting van de machine. De grasmaaier beschikt over een centrale hoogte-instelling waarmee u de maaihoogte in 6 verschillende standen kunt instellen. De opvangbak van 30 liter is eenvoudig te verwisselen. Voor extra gebruiksgemak is de duwboom voorzien van een softgrip, waardoor het comfortabel vasthouden is. Dankzij het CCM systeem maait, verzamelt en mulcht de machine alles in één keer.

9. Makita grasmaaier ELM4120 230 V 41 cm

De Makita ELM4120 grasmaaier is de perfecte keuze voor kleine tuinen. Met een krachtige motor en een grote maaibreedte van 41 cm is deze grasmaaier in staat om grote oppervlakken in een korte tijd te maaien. Hij is licht van gewicht waardoor hij makkelijk te vervoeren is en zelfs op oneffen ondergronden stevig staat, waardoor de kwaliteit van het maaien verbeterd wordt. De Makita ELM4120 grasmaaier is ook voorzien van een eenvoudige bediening met een kleurendisplay die de gebruiker in staat stelt om verschillende maaniveaus en instellingen te selecteren. De grasmaaier heeft een verstelbare handgreep, waardoor hij aan ieders behoeften kan worden aangepast. Ook is hij voorzien van een groot opvangzakvolume voor het opvangen van het gemaaide gras. Hij is ook voorzien van een snoerhaspel, waardoor het voor de gebruiker makkelijk is om het snoer om het apparaat te wikkelen. Al met al is de Makita ELM4120 grasmaaier de perfecte keuze voor kleine tuinen.

10. BLACK+DECKER BEMWH551-QS Zweefmaaier 1200W 30cm gesnoerd

De BLACK+DECKER BEMWH551-QS zweefmaaier beschikt over een uniek opvangsysteem dat de gemaaid gras direct verzamelt in de opvangzak met een capaciteit van 25 liter. De zweefmaaier is voorzien van een geïntegreerd LED-display, waar je alle informatie kan aflezen zoals, de snelheid, het resterende grasniveau, de graskamhoogte en meer. Deze zweefmaaier is ook voorzien van 6 verschillende maaihoogtes, variërend van 2,5 cm - 7,5 cm. De BLACK+DECKER BEMWH551-QS zweefmaaier is een uiterst stille elektrische maaier, die speciaal is ontwikkeld voor gebruik in kleine tuinen. De 1200W motor is krachtig genoeg om gemakkelijk gras te maaien op hellingen en oneffen oppervlakken. Het unieke opvangsysteem verzamelt het gemaaid gras direct in de opvangzak met een capaciteit van 25 liter. Bovendien is de zweefmaaier voorzien van een geïntegreerd LED-display, waar je alle informatie kan aflezen zoals, de snelheid, het resterende grasniveau, de graskamhoogte en meer. Met de 6 maaihoogtes variërend van 2,5 cm - 7,5 cm kan je je tuin moeiteloos bijhouden.

Veelgestelde vragen over elektrische grasmaaiers

Wij worden niet betaald door bedrijven om producten van hen op onze site te promoten. De producten die op onze site komen te staan zijn puur het resultaat van onafhankelijke reviews van consumenten zoals jezelf. Deze test is de eerlijkste manier om de meest gewaardeerde producten te ondervinden.

Je kunt een goede elektrische grasmaaiers aanschaffen wanneer je naar een van de elektrische grasmaaiers in onze top 10 gaat. Daar zie je het icoontje met: “Goedkoopste deal” staan, wanneer je daar op klikt, word je doorverwezen naar een webshop die de elektrische grasmaaier voor de goedkoopste prijs aanbiedt. Dit maakt het eenvoudig om niet alleen tijd te besparen, maar ook om te profiteren van de beste aanbiedingen beschikbaar. Zo ben je verzekerd van waar voor je geld terwijl je kwalitatieve producten koopt.

De beste elektrische grasmaaier is diegene wat in het onderzoek naar voren is gekomen als nummer 1 in onze top 10. Op basis van alle review vergelijkingen, is de nummer 1 als beste elektrische grasmaaier verkozen. Welke voor jou het beste is, kun je achterkomen door de 10 beste met elkaar te vergelijken. Elk van deze top producten heeft unieke eigenschappen die aansluiten bij verschillende behoeften en voorkeuren. Bekijk de specificaties, lees de gebruikerservaringen en overweeg jouw persoonlijke wensen om de ideale keuze te maken.

Ons laatste woord over elektrische grasmaaiers

Het kiezen van een elektrische grasmaaier is een grote stap. Niet ieder model is namelijk hetzelfde. Daarom is het belangrijk dat je goed kijkt naar de verschillende opties, zodat je een model kiest dat past bij jouw persoonlijke behoeften en budget. Wij hebben daarom de top 10 elektrische grasmaaiers voor je doorgenomen. Nu is het aan jou om de juiste balans te vinden, zodat je een grasmaaier krijgt die jouw tuin perfect bij het houden. Heb je nog vragen over een bepaald model, aarzel dan niet om ons hierover te contacten. Dan helpen we je graag verder!

Waar je op kan letten wanneer je een elektrische grasmaaier koopt?

Wij pogen in eerste instantie de grootste belemmeringen voor je weg te nemen door het onderzoek wat wij doen. Wij hebben al onderzoek gedaan naar alle online reviews van consumenten over elektrische grasmaaier en vanuit daar onze top 10 gecreëerd. Hier hebben wij rekening gehouden met de score die elektrische grasmaaiers krijgen van consumenten. Alleen de elektrische grasmaaiers die een hele goede score krijgen, komen er in.

Daarnaast hebben we gekeken naar de prijs. Wij willen niet alleen maar hele dure elektrische grasmaaiers in onze top 10, want we willen er zijn voor alle consumenten ongeacht de koopkracht. Zo zie je dat er elektrische grasmaaiers met verschillende prijzen te zien zijn in de lijst. Ook zoeken wij al voor je op externe webshops naar de beste prijs voor de elektrische grasmaaier en zetten we een linkje voor je klaar onder elke elektrische grasmaaier in de button “Goedkoopste Deal” zodat jij direct doorverwezen wordt naar de goedkoopste deal. Waar je zelf dan nog op kan letten is het verschil tussen de elektrische grasmaaiers in de lijst. Vergelijk de productspecificaties goed zodat je de elektrische grasmaaiers kiest die bij jou past.

Disclaimer: De top 10 elektrische grasmaaier is samengesteld op basis van onderzoek naar reviews van consumenten over elektrische grasmaaier. Onderaan het tekstje van elk product in de top 10 zie je de button “Goedkoopste deal”. Door middel van het klikken op deze button, kom je bij een externe webshop uit. Wanneer je vervolgens elektrische grasmaaier daar aankoopt, krijgen wij een kleine commissie.

Inhoudsopgave

Author picture
Gijs

Tuinder

Mijn naam is Gijs, dank je voor het lezen van mijn stukjes. Ik werk normaal liever in de tuin, maar ik ben sinds kort ook stukjesschrijver bij hovenierreview.nl waar ik me bezighoud met de laatste nieuwtjes rondom tuinieren. Ik sta er zelf ook nog steeds verrast van hoeveel nieuwe tuinproducten er nog steeds bij komen. Sommige zijn nuttig, andere wat minder. Daarom is het heel fijn dat op onze site in ieder geval de beste producten worden vergeleken.

Gepubliceerd op: 11 nov. 2022

"Zelfvoorzienende" Planten

Wel graag een mooie tuin, maar minder tijd of zin om het te onderhouden? Klik “verdere info” om meer te weten te komen of planten die weinig onderhoud behoeven.